Booster Service Centrum, een unieke combinatie

In winkelcentrum Koningshoek in Maassluis bevond Jan Booster De ambachtelijke schoenmaker, sleutel- en lederwarenspecialist zich tot voor kort in de zogenaamde “Boosterpassage”. Als gevolg van een herindeling van het winkelcentrum verhuisde de firma naar een toplocatie tegenover de Albert Heijn.

BoosterMaassluis-11Sinds grootvader Jan Booster in 1908 het schoenreparatiebedrijf Jan Booster schoen- en sleutelservice oprichtte, is er veel veranderd. Zo startte vader Jan Booster naast de schoenreparatie met de verkoop van lederwaren en ontstonden er tijdens de derde generatie twee winkels. Een winkel voor de reparatie en een winkel voor luxe tassen en koffers. Cor Booster en zijn vrouw Ria zetten het inmiddels 108 jarige familiebedrijf voort en hebben de verhuizing aangegrepen om de winkels samen te voegen en een passende nieuwe naam te geven: Booster Service Centrum.

Over de volle breedte van de glazen winkelpui bevinden zich naast elkaar de schoenreparatiewerkplaats met sleutelservice van Cor en het tassen- en lederwarenassortiment van Ria. De koffers staan overzichtelijk in het midden opgesteld. De combinatie blijkt een goede kruisbestuiving: klanten die tijdens het winkelen hun schoenen ter reparatie aanbieden, kijken altijd graag even rond tussen de tassen en omgekeerd.

BoosterMaassluis-03De nieuwe opzet had gevolgen voor de inrichting en werkwijze in de schoenreparatiewerkplaats: deze dient er steeds spic en span uit te zien en mag geen stof- en/of geluidsoverlast geven in de winkel. Bij Booster Service centrum is de machine niet beladen met een berg schoenen en je ziet er geen rekken vol met gerepareerde paren. Klanten betalen vooraf en halen hun schoenen altijd snel weer op, zodat Cor’s werkplaats er heel opgeruimd uitziet. Overzichtelijk is ook de speciaal door Jos America vervaardigde sleutelkast over de gehele achterwand en stikmachine, die als hij niet gebruikt wordt, terzijde gedraaid kan worden. Voor de schuurmachine wendde Cor zich als trouwe Flexam klant eveneens tot Jos America in Nieuwkuijk. De keuze viel op een Flexam City met een krachtige interne stofafzuiging en desondanks een laag geluidsniveau. Op deze manier voegt de werkplaats juist een aangenaam soort bedrijvigheid toe aan de winkel en blijft de winkelinrichting vrij van stof.

Niet alleen Cor en Ria zijn tevreden over de formule; vaste medewerker Olivier, die in 2014 afstudeerde aan DHTA en nu van Cor de fijne ambachtelijke kneepjes van het schoen- en sleutelmaken leert, was nauw betrokken bij de aankoop van de machine; hij maakte zo in de praktijk mee wat er zoal komt kijken bij het inrichten van een eigen schoenreparatiewerkplaats. Het winkelpersoneel verheugt zich over de verkoop van leerverzorgingsproducten in de speciaal hiervoor ingerichte hoek; zij kunnen de klanten een interessant nieuw product aanbieden en Cor en Olivier hoeven hun werk niet meer te onderbreken voor verkoopactiviteiten, zodat er minder overuren gedraaid hoeven worden. Kortom een verhuizing van amper twintig meter met direct een positieve uitwerking ; Cor en Ria hebben meer tijd over voor bijvoorbeeld de vele enthousiaste klanten die ook nog na de officiële opening van Booster Service Centrum binnenlopen om het echtpaar te feliciteren.

 
Stel uw vraag

Jos America Machines
Mandenmaker 14
5253 RC, Nieuwkuijk
Nederland